Ugrás a fő tartalomhoz

Rólunk

Help&Care egyesület

2013-ban alakult civil, non-profit és apolitikus szervezet.
Különböző életkorú és társadalmi-szakmai háttérrel rendelkező emberek (orvosi alkalmazottak, hallgatók, könyvelők stb.) kezdeményezéseiből született, akik az egészségügy, az oktatás területén kívántak bekapcsolódni és bizonyos tevékenységeket végezni, és nem. az utolsó sorban a szociális területen; ezek a tevékenységek a speciális igényű emberek támogatását és támogatását célozták az élet két törékeny "végén": gyermekkor és Idős .

Mivel nem volt olyan intézmény, amely megvalósítaná ezeket az égető segítő vágyakat, úgy döntöttünk, hogy olyan egyesületet hozunk létre, amely mind a mi igényeinket, mind a segítségre szoruló embercsoportok igényeit kielégíti. A Help & Care Egyesület tevékenységére az évek során fordított anyagi és anyagi források különböző forrásokból származnak.

Az Egyesület által megvalósított projektek: Tortanap, Mikulás szőlő, Nyuszi szőlő

Az Egyesület minden tevékenysége a tagok és a diákok közül sok önkéntes közvetlen részvételével zajlott. Ez az interakciós mód közvetlen kapcsolatba kerültünk azokkal az emberekkel, akik részesültek a támogatásunkból, így lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül kapcsolatba kerüljünk a nehézségekkel küzdő személlyel. Így észrevettük, mennyire fontos az az érzelmi támogatás, amelyet jelenlétünk e két embercsoportnak, a gyerekeknek és az időseknek nyújtott, és hogy ennek az érzelmi támogatásnak ki kell egészítenie a látogatásainkat kísérő anyagi támogatást. Az idő múlásával az Egyesület tevékenysége megsokszorozódott, következetesebbé és jelentősebbé vált azok életében, akikkel az Egyesület önkéntesei kapcsolatba kerültek.

Tevékenység Segítő és Gondozó Egyesület egyes gyermekek (árvaházakból és nevelőotthonokból) és időskorúak (gondozóotthonból és szociális menhelyről) támogatása mellett a speciális igényű esetekre vonatkozó, egyénre szabott és objektíven elemzett akciókat tartalmazott: a felsőoktatás éves tandíjának támogatása. fogyatékkal élő személy; pénzügyi támogatás egy olyan daganatos patológiás személy számára, aki Németországban részesült kezelésben; anyagi támogatás több időskorúnak (szociális esetek, CAS támogatás nélkül), akik beavatkozást igényeltek egyes krónikus, mozgássérült mozgásszervi patológiák javítása/gyógyítása érdekében; a pedagógusok és a szülők iskolai lemorzsolódás csökkentésére irányuló erőfeszítéseinek támogatása Bihar megyében két óvodában: a Miersig községi óvodában és a Subpiatră község óvodájában.

"Mindig hittem a csapat rendkívüli erejében, mind az orvosi gyakorlatomban, mind a kórházon kívüli tevékenységekben. Meggyőződésem, hogy az empátia az interperszonális interakciók alapvető katalizátora. Ebből a helyiségből kiindulva született meg az a koncepció, amely a Segítő és Gondozó Egyesületet vezérli."
Dr. Vlad Silviu
hu_HUHungarian