Ugrás a fő tartalomhoz
Hozzáférés egy jobb élethez
– integrált szolgáltatások a fogyatékkal élők számára.

„Együttműködés egy zöld, versenyképes és befogadó Európáért”;

A projekt célja "Hozzáférés egy jobb élethez – Integrált szolgáltatások a fogyatékkal élők számára a Help&Care Egyesület fejlesztését képviseli, hogy fenntartható referenciastruktúrává váljon a tartós és átmeneti mozgássérültek integrált szolgáltatásainak nyújtása, az emberi jogi kampányok lebonyolítási kapacitásának növelése, jelen esetben a célcsoport egyenrangúsága szempontjából. bánásmód és megkülönböztetésmentesség, valamint a kedvezményezettek tudatosítása jogaikkal kapcsolatban

Azok a tevékenységek, amelyeken keresztül ezen célok elérését javasoljuk:

 • Fogyatékkal élők tanácsadó központjának létrehozása:

  Fogyatékkal élőkkel szembeni követelményeknek megfelelő épület építése, integrált kapacitás a célcsoport szociális, egészségügyi, terápiás ellátására a nagyobb számú ellátott ellátási kapacitásának növelésével.
 • Hatékony tájékoztatás és kommunikáció a célcsoporttal: Konferenciák, kerekasztal-beszélgetések szervezése, a weboldal és a közösségi média platformok használata a projekttel kapcsolatos információk és a célcsoport hatékony bio-pszicho-szociális menedzseléséhez szükséges hasznos információk közzétételére.
 • A tudatosság növelését és a pozitív változásokat támogató kampányok: Információs anyagok biztosítása partnerek számára, rendezvények, nyilvános terek és nem utolsósorban az online térben a hasznos információk terjesztésének biztosítása érdekében a csoport hatékony bio-pszicho-szociális menedzselésében cél.
 • Támogatási szolgáltatások nyújtása az ellátottak számára (pszichológiai tanácsadás, szakmai tanácsadás, gyógytorna szolgáltatás, orvosi tanácsadás): Fogyatékossággal élők és hozzátartozóik részvétele a központ szolgáltatásaiban, így gyógytorna szolgáltatás, szociális és pszichológiai tanácsadás.
 • Partnerségek fejlesztése köz- és magánszervekkel az emberi jogok előmozdítása és védelme érdekében: Munkacsoport létrehozása a célcsoportnak címzett szolgáltatások mindegyik típusának képviselőivel, hogy elemezze a jelenlegi helyzetet és azonosítsa az ezen keresztül történő javítási módokat. integrált megközelítés módszere több szempontból.
 • Az egyesület szervezeti fejlesztése és a szervezet adománygyűjtő képességének növelése: Az egyesületen belüli egyéni, csoportos és szervezeti szintű teljesítmények javítása; hatékony adománygyűjtési stratégia kidolgozása.

A Help&Care egy olyan egyesület, amely több mint 10 éve a speciális igényű emberek támogatásának szenteli tevékenységét.

A társadalmi-szakmai és családi tevékenységekben való aktív részvételre való átmeneti, részleges vagy teljes képtelenség időszakának átlépése összetett betegségben szenvedők esetében nehezen előrelátható kihívást jelent mind a beteg, mind a hozzátartozók számára. A felépülés és a társadalomba való visszailleszkedés nagymértékben függ érzelmi, viselkedési és helyzeti tényezőktől. Éppen ezért meg vagyunk győződve arról, hogy az érintettek közvetlen vagy közvetett, szakembergárdával történő oktatásával, tájékoztatásával, irányításával ezek az újrafoglalkoztatási folyamatok sokkal könnyebbé és gyorsabbá válnak.
Help & Care Oradea

projekt

A testtartásod a mi testtartásunkból

A nagyváradi közösségre nagy hatást kifejtő projekt, "Az Ön testtartása a mi testtartásunkból" egy projekt, amely a 8-16 év közötti gyermekek testtartási deformitásainak felmérésére szolgál.
A projekt keretében a Help & Care Egyesület 8-16 éves nagyváradi gyermekek testtartási egyensúlyhiányának szűrését (első tömeges vizsgálatát) végzi.

Megfelelő tájékoztatáson, oktatáson és útmutatáson értjük:

 • A szövődmények kockázatának tudatosítása
 • Egy jól bevált fizikoterápiás program elvégzése és elsajátítása
 • A család/tagok megfelelő oktatása az otthoni testtartásra és fizikai gyakorlatokra, a gyógyulási kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében;
 • Otthoni és munkahelyi magatartásra nevelés, a beteg állapotától függően
 • Poszttraumás stressz, szorongás, depresszió kezelése szakorvos (klinikai pszichológus) segítségével mind a betegek, mind a hozzátartozók számára
 • A betegek, hozzátartozók eligazítása az optimista gondolkodásra, a motiváció növelése/fenntartása az aktuális helyzethez és életmódbeli változásokhoz való alkalmazkodásra
 • Tanácsadás az optimális otthoni ellátáshoz szükséges orvostechnikai eszközök vásárlásához
 • Tanácsadás a különböző állami/magán intézményekkel kapcsolatos bürokratikus szakaszokon

Gyógytornászokból, szociális tanácsadókból, pszichológusokból, egészségügyi dolgozókból álló multidiszciplináris csapatunk a munkát, a csapatkommunikációt helyezi előtérbe, a figyelem középpontjában a beteg és a család áll. A közös célok kitűzésével információs és viselkedési támogatást tudunk nyújtani a betegeknek és hozzátartozóiknak ahhoz, hogy a lábadozási időszakot minél önállóabban és eredményesebben vészeljék át.

A hozzátartozók szerepe

A család az egyik olyan társadalmi struktúra, amely a legnagyobb döntéshozatali befolyást gyakorol az egyénre. Azok a szoros interperszonális kapcsolatok, amelyek kölcsönös támogatáson alapulnak, mint például a család, a barátok, különösen segítik a rövid- és hosszú távú célok elérését, a reális és optimista célok kitűzését az átmeneti és tartós fogyatékossággal élők számára.
A családtag gondozása erős hatással van a család felépítésére és mind a beteg, mind a hozzátartozók mentális egészségére. Amikor egy fogyatékosság megjelenik egy családban, sok helyzetben megváltoznak a szerepek: a gyermek gondoskodik a szülőről, a partner lesz a "családfő", olyan helyzetek, amelyek mindkét fél számára frusztrálóak lehetnek.
Kutatások kimutatták, hogy a család részvétele egy másik tag gondozásában javítja mentális egészségüket és motivációjukat. Azokban a helyzetekben, amikor a páciens több egészségügyi kihívással néz szembe, nagyon könnyen depresszióba esik külső segítség nélkül. Egy megbízható család segíthet a napi táplálkozásban, a testmozgás felügyeletében, a gyógyszeres kezelésben, minden olyan tevékenységben, amely a beteget segíti. az általa elszenvedett patológia kezelésében.
Ezen megfontolások alapján a betegek és hozzátartozóik pszichológiai tanácsadása a „Hozzáférés egy jobb élethez” projekt fontos pillérei.

Fogyatékosság

A „fogyatékosság” szó meghatározását illetően nincs jól megalapozott megállapodás, vagy sok nemzetközileg összehasonlítható információ a fogyatékosság elterjedtségéről, megoszlásáról és tendenciáiról. Az egyes országok jogszabályai meghatározzák, hogy ki minősül fogyatékos személynek. A fogyatékosság megállapítása érdekében megvizsgálják az érintett személy orvosi és pszichoszociális vonatkozásait.
Az átmeneti rokkantság korlátozott ideig tartó cselekvőképtelenség, amely traumák, betegségek, egészségügyi állapotok miatt nem teszi lehetővé a személy teljes és hatékony részvételét a társadalomban, másokkal egyenlő feltételek mellett. A legtöbb átmeneti fogyatékosságon átesett ember posztoperatív állapotban van, például olyan betegek, akik alsó végtag törést szenvedtek, porckorongsérv miatt műtéten estek át, mastectomián estek át, és így tovább Természetesen vannak olyan egészségügyi állapotok is, amelyek nem igényelnek műtéti beavatkozást, de az érintettek rövid/középtávú rokkantságon is átmennek: kóros elhízás, súlyos égési sérülések, traumák stb.
A fent említett egészségügyi állapotok nem teszik lehetővé a betegek, esetenként még hozzátartozóik számára sem a munkahelyi, sem a társadalmi, családi életben végzett tevékenységeket rövid/közepes/hosszú ideig. Így ezek az emberek válnak a „Hozzáférés egy jobb élethez” projekt – Integrált szolgáltatások fogyatékkal élőknek projekt célcsoportjává.

Help&Care – Nagyvárad

Szolgáltatások

Fizioterápiás szolgáltatások

 • fizikai terápia és képzési szolgáltatások fogyatékkal élők számára
 • a kinetoterápiás ellátási séma megvalósítása és nyomon követése.
 • a család megfelelő oktatása és oktatása az otthoni testtartásra és testmozgásra, a gyógyulási kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében;
 • A motoros és szociális függetlenség növelése
 • az erőfeszítési képesség javítása és fenntartása – posztoperatív, poszttraumás

Pszichológiai tanácsadás

 • Pszichológiai diagnózis
 • Támogató terápia
 • Pszichológiai tanácsadás fogyatékkal élőknek és hozzátartozóiknak.
 • Adott esetben kezelési sémák javaslata
 • optimalizálás és személyes fejlődés, önismeret
 • rövid távú terápiák a problémára, harmadlagos megelőzésre, gyógyulásra és átnevelésre összpontosítottak

Szociális tanácsadás

 • Területi szociálpolitikák, stratégiák, akciótervek kidolgozása és alkalmazása helyi, megyei, országos és nemzetközi szinten, a társadalmi jólét elősegítése érdekében.
 • Cselekvési terveket, programokat, intézkedéseket, szakmai tevékenységeket és szakszolgáltatásokat dolgoz ki
 • Az ügyfél segítése a megoldandó problémák azonosításában és meghatározásában, a célok elemzésében, a konkrét és reális célok kitűzésében, az akadályok és a rendelkezésre álló erőforrások azonosításában
 • Társadalmi-rekreációs tevékenységek, rendezvények szervezése és azokon való részvétel a kedvezményezettekkel együtt és a kedvezményezettek érdekében.
 • A bürokratikus folyamatokban szükséges információk biztosítása
 • A páciens pszichoszociális reintegrációjának nyomon követése

Orvosi tanács

 • Információs szemináriumok és orvosi tanácsadás szervezése az átmeneti fogyatékkal élők otthoni ellátásához és gyógyulásához szükséges információk biztosítása érdekében
 • A beteg és hozzátartozóinak nevelése a terápiás magatartás betartására, klinikai és paraklinikai vizsgálatok elvégzése, a higiénés-diétás rend, az állapot ismerete, az időszakos ellenőrzések betartása.
A projektet végrehajtotta:
Logo Help Care

A projektet a Help & Care Egyesület működteti, és 223 719,00 euró összegű támogatásban részesül az Active Citizens Fund Románia programon keresztül, amelyet Izland, Liechtenstein és Norvégia finanszíroz a 2014-2021-es EGT Grants keretében. A weboldal tartalma nem feltétlenül képviseli az EGT és Norwegian Grants 2014-2021 hivatalos álláspontját; további információkért keresse fel www.eeagrants.org. Az Active Citizens Fund Romániával kapcsolatos információk a következő címen érhetők el www.activecitizensfund.ro

hu_HUHungarian