Treci la conținutul principal

Postura ta din postura noastră

| Asociația Help & Care |

Proiect cu impact mare asupra comunității orădene,  ”Postura ta din postura noastră”-  este un proiect pentru evaluarea diformităților posturale în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-16 ani.
Prin acest proiect, Asociația Help & Care desfășoară un screening (examinare inițială în masă) a dezechilibrelor posturale la copii cu vârsta  8-16 ani din Oradea.

Această acțiune va fi derulată de o echipa de specialiști din domeniul kinetoterapiei, în perioada 01.09.2023-01.11.2023.

Numărul estimat de adolescenți participanti: 300 persoane.

Obiectivul proiectului constă în:

  • Identificarea timpurie a posturii incorecte și a altor dezechilibre ale sistemului musculo-scheletal utilizând instrumente și dispozitive de evaluare specifice. : scolioză, platfus, ștergerea/accentuarea curburilor fiziologice la nivelul coloanei (hiperlordoză, hipercifoză, spate plat, etc.), hiperlaxitate articulară, pes cavus, etc.
  • Conștientizarea copiilor/adolescenților asupra unei posturi corecte și a unor conduite preventive.

Neavând o rețea specifică de depistare a diformităților colanei vertebrale (scoliozelor, cifozelor) în România există un număr foarte mare de copii şi adolescenți cu forme grave de diformități la nivelul coloanei. Deoarece scolioza este dificil de observat de aparținători/părinți, este important să fie examinați copii în timp. Scolioza se poate agrava dacă este lăsată netratată și poate provoca durere și complicații la adulți, iar detectarea acesteia la o vârstă fragedă permite ca să fie corectată pe măsură ce copilul continuă să crească.

ro_RORomanian