Treci la conținutul principal

Evenimente

Organizarea și participarea la evenimente adresate unor cazuri cu nevoi speciale, individualizate și analizate în mod obiectiv joacă rol important în dezvoltarea asociației Help & Care. Prin sprijin material, emoțional și educativ, propunem ca aceste evenimente să contribuie la creșterea nivelului de conștientizare și susținerea schimbărilor pozitive.

Postura ta din postura noastră

| Asociația Help & Care |

Proiect cu impact mare asupra comunității orădene,  ”Postura ta din postura noastră”-  este un proiect pentru evaluarea diformităților posturale în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-16 ani.
Prin acest proiect, Asociația Help & Care desfășoară un screening (examinare inițială în masă) a dezechilibrelor posturale la copii cu vârsta  8-16 ani din Oradea.

Conferință de final a proiectului ”Acces al o viață mai bună- Serviciii integrate pentru persoane cu dizabilități”

| Asociația Help & Care |
Asociatia Help & Care

În data de 3 octombrie a avut loc la casa Darvas conferința de închidere a acestui proiect. La conferință au participat oameni din domenii diferite dar cu valori comune. A fost un eveniment ”încălzitor de suflete”.
Perioada cuprinsă în proiect fost un an plin de experiențe noi și reușite.

Alături de buni prieteni

Publicat la: 16 mai, 2023

Una dintre direcțiile principale ale activității noastre din cadrul proiectului Acces la o viață mai bună – Servicii integrate pentru persoane cu dizabilități este acela de informare. Informare despre dizabilitate și mai ales despre recuperarea somatică și psihoemoțională a celor care ne trec pragul și nu numai. Iar o modalitate prin care am putut să sprijinim recuperarea mai multor persoane, prin oferirea de informații acurate, a fost participarea la un ciclu de conferințe cu scopul educării pacienților oncologici și a aparținătorilor acestora.

A(cceptare) D(ăruire) L(umină)

Publicat la: 16 mai, 2023

Acum câteva săptămâni am fost pentru prima dată la Asociația Deficienților Locomotori Bihor. Aici, prin proiectul Acces la o viață mai bună – Servicii integrate pentru persoane cu dizabilități, am început să realizăm întâlniri de grup pentru bunăstarea psiho-emoțională a beneficiarilor. Tematicile noastre de discuție s-au axat pe nevoile participanților, pe care le-am aflat deja de la prima întâlnire.

“Și, ne-am întors pe băncile facultății…”

Publicat la: 16 mai, 2023

În luna Ianuarie a acestui an, printr-o colaborare pe care o avem cu facultatea de Geografie, Turism și Sport – specializarea Kinetoterapie și Motricitate specială, am ținut o prezentare studenților, care a abordat două subiecte corelate:

            Dispozitivele medicale – catalizatori în profilaxie și convalescență și

            Impactul psihoemoțional al dizabilității asupra pacienților și aparținătorilor acestora.

Conferința de deschidere a proiectului „Acces la o viață mai bună

Publicat la: 15 septembrie, 2022
– Servicii integrate pentru persoane cu dizabilități”
Într-un mediu cochet, la Casă Darvas-LaRoche, construită în secesiunea  vieneză,  a avut loc conferința, care a avut că și scop prezentarea obiectivelor proiectului „Acces la o viață mai bună – Servicii integrate pentru persoane cu dizabilități”, rezultatele acestuia și informații despre programul de finanțare.

Vizită la azilul din Dumbrava

Publicat la: 6 octombrie, 2019
Membrii asociației alături de voluntari sprijină activitatea familiei Pașca din Dumbrava anual, prin procurarea produselor necesare derulării optime a activităților de zi cu zi la azil.  Această familie  a început să primească bătrâni fără adăpost cu ani în urmă.

Vine Moșu’

Publicat la: 12 decembrie, 2018

Prima activitate al voluntarilor a fost Vine Moșu’, care datează cu mult dinaintea formării Asociației. În cadrul acestei acivități voluntarii, însoțiți de Moș Crăciun, au mers (an după an) la bătrâni și copii, încercând să le readucă bucuria sărbătorilor în suflete prin colinde și cadouri.

Cake Day

Publicat la: 7 septembrie, 2018

Una din cele mai mari și mai de suflet activități ale asociației este ,,Cake Day”, organizată încă din primele luni „de viață” ale Asociației.

Primăvara pe drumuri

Publicat la: 12 aprilie, 2018
Aprilie 2021. Cu toate că pandemia SARS-CoV 2 a adus și aduce noi provocări, bunătatea umană nu cunoaște limite
ro_RORomanian