Treci la conținutul principal

A(cceptare) D(ăruire) L(umină)

| Julia Fulop |

Acum câteva săptămâni am fost pentru prima dată la Asociația Deficienților Locomotori Bihor. Aici, prin proiectul Acces la o viață mai bună – Servicii integrate pentru persoane cu dizabilități, am început să realizăm întâlniri de grup pentru bunăstarea psiho-emoțională a beneficiarilor. Tematicile noastre de discuție s-au axat pe nevoile participanților, pe care le-am aflat deja de la prima întâlnire.

De fiecare dată când ne întâlnim cu cei de la ADL încercăm să îmbinăm practica cu teoria, să ne extindem repertoriul de cunoștințe și să lăsăm în urma noastră un zâmbet sau măcar puțin mai multă claritate în mintea și sufletul celor pe care i-am întâlnit acolo. Știm cu ce mergem la ei, însă cu ce plecăm de acolo e mult mai special: plecăm cu voie bună, cu povești de viață, cu emoții pozitive și bateriile de energie reîncărcate.
Întâlnirile noastre vor continua și de acum înainte, cu multe tematici noi și de interes, cum ar fi: înțelegerea și conștientizarea emoțiilor, acceptarea și gestionarea acestora, identificarea convingerilor despre sine și alții, gestionarea atitudinilor negative ale celor din jur, activități de autocunoaștere și încredere în sine, relaționarea asertivă cu ceilalți și multe altele.
Ne bucurăm de această colaborare! Alfred Adler spunea “Nu contează ce ai, contează ceea ce faci cu ceea ce ai”, noi am ales să folosim ce avem și în interesul celorlalți. Așadar, în câteva cuvinte, întâlnirile de grup cu cei de la ADL sunt: lumină, căldură, emoție și sprijin.

ro_RORomanian