Treci la conținutul principal

“Și, ne-am întors pe băncile facultății…”

| Julia Fulop |

În luna Ianuarie a acestui an, printr-o colaborare pe care o avem cu facultatea de Geografie, Turism și Sport – specializarea Kinetoterapie și Motricitate specială, am ținut o prezentare studenților, care a abordat două subiecte corelate:

            Dispozitivele medicale – catalizatori în profilaxie și convalescență și

            Impactul psihoemoțional al dizabilității asupra pacienților și aparținătorilor acestora.

            În cadrul acestui eveniment am prezentat studenților importanța utilizării dispozitivelor medicale, accesorii care pot îmbunătăți trecerea pacienților prin perioada de recuperare. Am dorit să informăm vizavi de existența acestor dispozitive și mai mult decât atât să prezentăm beneficiile pe care ele le pot aduce și în activitatea profesională a viitorilor terapeuți. Mai apoi am evidențiat impactul pe care dizabilitatea îl are asupra pacientului și aparținătorilor, stadiile prin care persoana se adaptează și ajunge să integreze în identitatea sa dizabilitatea și câteva aspecte importante în interacțiunea specialiștilor cu pacienții.

            Studenții au venit cu întrebări și s-a creat un context educativ în care am putut dezbate și explora diverse fațete ale profesiei de kinetoterapeut dar și importanța cunoașterii unor aspecte psihologice în munca lor.

            Acest eveniment a făcut parte din cadrul campaniilor pentru creșterea nivelului de conștientizare și susținere a schimbărilor pozitive. Și ne-am întors pe băncile facultății, însă ocupând un alt rol.

ro_RORomanian