Treci la conținutul principal

Vine Moșu’

| Asociația Help & Care |

Prima activitate al voluntarilor a fost Vine Moșu’, care datează cu mult dinaintea formării Asociației. În cadrul acestei acivități voluntarii, însoțiți de Moș Crăciun, au mers (an după an) la bătrâni și copii, încercând să le readucă bucuria sărbătorilor în suflete prin colinde și cadouri.

Pe lângă copii din orfelinate și centre de plasament din Oradea, beneficiari ai acestui proiect au fost și copii din alte locații de profil din Bihor, cum sunt orfelinatul din comuna Popești (aproximativ 75 de copii), grădinițe (Miersig și Subpiatră) și școli.

S-a urmărit susținerea eforturilor cadrelor didactice și ale părinților pentru diminuarea abandonului școlar la grădinița din satul Miersig (aproximativ 30 de copii) și la grădinița din satul Subpiatră. Pentru acești copii, pe lângă activitățile care au avut ca scop acțiuni financiare, au existat și acțiuni de strângere de bunuri (jucării si rechizite), sub sloganul “Dă o jucărie, fă o bucurie”.

Proiectul a ajuns și la Căminul pentru persoane vârstnice de la Popești unde, pe lângă obiectivul de a aduce bucuria în sufletul rezidenților, Asociația și-a extins scopul activităților; astfel s-a oferit suport material pentru mai mulți seniori (cazuri sociale, fără susținere CAS) care au necesitat intervenții pentru ameliorarea/vindecarea unor patologii locomotorii cronice, invalida

ro_RORomanian