Ugrás a fő tartalomhoz

Események

A Help & Care egyesület fejlődésében fontos szerepet játszik a speciális igényű eseteknek szóló, egyénre szabott és objektíven elemzett rendezvények szervezése és részvétele. Anyagi, érzelmi és oktatási támogatáson keresztül javasoljuk, hogy ezek a rendezvények járuljanak hozzá a figyelem felkeltéséhez és a pozitív változások támogatásához.

A testtartásod a mi testtartásunkból

A nagyváradi közösségre nagy hatást kifejtő projekt, "Az Ön testtartása a mi testtartásunkból" egy projekt, amely a 8-16 év közötti gyermekek testtartási deformitásainak felmérésére szolgál.
A projekt keretében a Help & Care Egyesület 8-16 éves nagyváradi gyermekek testtartási egyensúlyhiányának szűrését (első tömeges vizsgálatát) végzi.

A „Hozzáférés egy jobb élethez – Integrált szolgáltatások fogyatékkal élők számára” című projekt zárókonferenciája

Segítő és Gondozó Egyesület

Október 3-án került sor a projekt zárókonferenciájára a Darvas-házban. A konferencián különböző területekről, de közös értékrenddel rendelkezők vettek részt. "Lélekmelengető" esemény volt.
A projektben szereplő időszak új és sikeres tapasztalatokkal teli év volt.

Jó barátokkal

Közzétéve: 2023. május 16

Tevékenységünk egyik fő iránya a Hozzáférés egy jobb élethez - Integrált szolgáltatások a fogyatékkal élőknek című projektben az információ. Tájékoztatás a fogyatékosságról, és különösen a küszöbünket átlépők és azon túli személyek szomatikus és pszicho-érzelmi felépüléséről. Az egyik módja pedig annak, hogy több ember gyógyulását, pontos tájékoztatással tudtuk támogatni, az onkológiai betegek és hozzátartozóik oktatását célzó konferencia-cikluson való részvétel volt.

A(elfogadás) D(ad) L(ember)

Közzétéve: 2023. május 16

Néhány hete jártam először a Bihari Mozdonyos Mozgássérült Egyesületben. Itt a Hozzáférés egy jobb élethez - Integrált szolgáltatások fogyatékkal élőknek projekten keresztül csoportos találkozókat kezdtünk el a kedvezményezettek pszicho-érzelmi jóléte érdekében. Beszélgetési témáink a résztvevők igényeire összpontosultak, amit már az első találkozáskor megismertünk.

– És visszakerültünk a tanári padokhoz...

Közzétéve: 2023. május 16

Idén januárban a Földrajz, Turisztikai és Sport Karral - a Fizioterápia és a Speciális Motricity szakterületen - egy előadást tartottunk a hallgatóknak, amely két kapcsolódó témát érintett:

            Orvosi eszközök – katalizátorok a profilaxisban és a lábadozásban és

            A fogyatékosság pszichoemotikus hatása a betegekre és hozzátartozóikra.

A „Hozzáférés egy jobb élethez” projekt nyitókonferenciája

Közzétéve: 2022. szeptember 15
– Integrált szolgáltatások a fogyatékkal élők számára
Elegáns környezetben, a bécsi szecesszióban épült Darvas-LaRoche Házban került megrendezésre a konferencia, amely egyúttal a „Hozzáférés egy jobb élethez – Integrált szolgáltatások fogyatékkal élők számára” című projekt célkitűzéseit, eredményeit is bemutatta. valamint a finanszírozási programról szóló információk.

Látogatás a dumbravai menedékházban

Közzétéve: 2019. október 6
Az egyesület tagjai az önkéntesekkel együtt minden évben támogatják a dumbravai Pașca család tevékenységét a menekültintézet mindennapi tevékenységének optimális lebonyolításához szükséges termékek beszerzésével. Ez a család évekkel ezelőtt kezdett hajléktalan időseket befogadni.

Jön a Mikulás

Közzétéve: 2018. december 12

Az önkéntesek első tevékenysége a Vine Moșu' volt, amely már jóval az Egyesület megalakulása előtt nyúlik vissza. Ennek a tevékenységnek a keretében az önkéntesek a Mikulás kíséretében jártak (évről évre) idősekhez, gyerekekhez, énekekkel és ajándékokkal próbálták visszahozni lelkükbe az ünnepek örömét.

Torta Napja

Közzétéve: 2018. szeptember 7

Az egyesület egyik legnagyobb és leglelkesebb tevékenysége a „Sütemény Nap”, amelyet az Egyesület „életének” első hónapjaitól szerveznek.

Tavasz az utakon

Közzétéve: 2018. április 12
2021. április. Bár a SARS-CoV 2 világjárvány új kihívásokat hozott és hoz, az emberi kedvesség nem ismer határokat
hu_HUHungarian